Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

30 Aug 2012

Picnic time 2

For the fourth day training for assessment center, I spend it again with sooo relaxing activity..


it's picnic time at Hutan Lipur Bukit Bakar..


Together with my BFF, Mc Kin and her nephew, Farisya,
2 cute siblings, Izaty and Izany 





and not to forget..My Mr.OKU..;)




Shikin and Farisya

How sweet these 2 girls..

our foooodd


example of a good mother



2 sweet siblings...


hmmmmm sometimes I wonder, it is a good exercise for my training for assessment center?


28 Aug 2012

Third Day Training for Assessment Centre

Third day training is at Padang Majlis Daerah Ketereh
The place is just 10 minutes from my home (if you're not walking for sure)

For this time,
I just try to fit in myself in 2.4km track or in other word 6 round of a field



and as what being expected....



I FAILED!!!!


hehehe..peace..

I estimated that I will finish the laps in 15 minutes but the real time is extra 6 minutes
(actually it is good enough...I'm just walking)



Look how lazy that girl is..

video










I'm soooooooooooooo tired..


26 Aug 2012

Picnic time

Fitness won't get perfect without spending time with your love ones..
Yes we did so..


Location:  Pantai Irama

Actually the real purpose is to get treatment for my big bro, Ahmad (honestly,he's kinda big)

Whatever it is, 


We having so much fun..


Mr.OKU and my big bro

This is how happy kids looks like when they at beach

They totally getting close



Siblings forever


Again.....Kids!!!




Exhausted..

Good Night Everyone


Assalamualaikum

Get Fitness Now

Disebabkan 18-19 Sept ni Wawa perlu menghadiri Assessment centre and one of the requirement is 2.4 km of running, 
skrg Wawa tengah sibuk membina stamina..

Nak taw macam mana??

Saya Mula Ke GYM..


Berita baik untuk mereka2 yang tinggal berdekatan KOK LANAS
skrg KOK LANAS ada gym
Lokasi betul2 atas De Cili
Bertentangan dengan tempat parking utama Econjaya Kok Lanas
Gym ni memang puas hati
RM 5 je per entry
Ladies RM 4 only (memang patut girl lagi murah..Wawa main 30 min terus give up..hehhe)
Korang main la selama mana korang nak
tapi konpem la korang main tak lama (penat weiii)
Siap ada coach yang friendly lagi..

Apa lagi..
Bagi mereka yang berdekatan tu..
Jom kita ke GYM



Ni nak praktis jalan kaki

Ni plak naik basikal..pencapaian agak teruk..10min  2.4km




Berat Mr.OKU

My weight







Seriously penat!

Doakan utk Assessment Centre


nota kaki: thanks to Mr.OKU for the track suit, handbag and fitness at gym
You're awesome!


Even lots of funny things happen.

25 Aug 2012

Seleksi Raya 2012

Assalamualaikummmmmmmmmmm
Rasa macam lama tak update blog..
Maklum lah sakan beraya 
Kesempatan ni Wawa nak ucapkan 


SALAM AIDILFITRI 

Moga kita semua akan dipertemukan lagi untuk Ramadhan akan datang yer!!!

Ada beberapa keping gambar untuk dikongsikan bersama reader2 sekalian..

1 Syawal

Kami bertema oren




2 Syawal

Sambutan hari lahir Wan Hasif Syahmi ke 2

budak ni stail ambek gambar tutup mata

Adik beradik Mama bersama pasangan masing-masing
From left: Mama, Pocik Mud and Mok Yah, Ayah Ngah and Cik Yah, Ayah Teh and Teh, Maklong

Ni plak family Mokdah

Nilah family Mokyah..This is the first year they celebrating Raya with us
kami geng muda belia
Ni geng2 belum kawin. Sesape berminat sila isi borang
Just look how big our families..ni pun ada lagi x masuk..;)

My beloved family






4 Syawal

Attending Wedding Ceremony my beloved sister Wan Arina & Mohd Amin

Selamat Pengantin Baru Kakna


5 Syawal

Spending the day with my Mr.OKU

This cat is not the Mr. OKU that  I had mentioned above

6 Syawal

Bersama Syafirah Azmi (kawan lama di SKPC)
Kami menyertai OPEN HOUSE dirumah cikgu Roffendi




Bersama Uncle Midun and Wife sewaktu majlis perkahwinan anak perempuannya di Pasir Mas

Uncle Midun ni orang yang paling Wawa takkan lupa jasanya
Dialah yang banyak membantu Wawa masa mula2 dapat belajar di Kedah dulu.


Selamat Hari Raya semua


Nota kaki: Mood Raya semakin habis. Mr.OKU dah kalut ajak training untuk persediaan ke assessment centre.
Mood bersukan la pulak..@__@

STAR PROGRAM




Wawa dah dapat offer daripada JPA untuk STAR Programme
STAR programme ni merupakan satu program khas untuk pemegang biasiswa JPA dan MARA dengan kerjasama Talentcorp   untuk membenarkan mereka berkhidmat dengan private institution yang terpilih setelah tamat belajar

Maknanya, sekarang Wawa takdelah terikat untuk serve kepada government sahaja
and for your information, selected Private Institution listed pun memang company yang not bad..
However, Wawa dah dapat panggilan untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik
Jadi, takdelah government tak panggil serve..
But still I can try for STAR programme kan?



Nah..
Untuk korang yang nak taw lebih pasal STAR programme

Moga korang doakan yang terbaik untuk Wawa

17 Aug 2012

Assessment Centre

Setelah lama menunggu akhirnya Wawa telah dipanggil untuk menjalani ujian



Kali ini ujiannya pasti lebih berat dari yang sebelumnya
Actually Wawa takut jugak
Diri ni takdelah "fit' mana nak menjalani ujian2 ni


MOhon korang doakan kejayaan Wawa yer

jangan lupa


18-19 September 2012 ..






nota kaki: en. OKU..i miss u

12 Aug 2012

wishing list tertunai

Raya jer Wawa mesti sibuk ber"wishing list"
Actually entry ni agak basi 
sebab wishing list ni perkara lama punya..

korang ingat tak dulu Wawa pernah nak jam tangan jenama Guess
and my mum had buy it for me
Actually pattern yang mama beli tu bukan yang Wawa idamkan
But still, bersyukur la kan sebab Mama belikan
At least Guess jugak  and I do love the watch
Tetapi sebenarnyaaaaaaa kan,



JAM TU DAH HILANG (Wish my mum don't ask bout it)

However,
I got the new one
Exactly like what I dream for


Taraaaaaaaaaaaa




Letak gambar copy jer..kang korang jeles..hehhe


Melawak je..

Just Wanna Say So Much Thanks , Mr.OKU


U still buy it for me even the price is quite "good"

sayang awk lebih..



nota kaki: pasni nk wishing list kereta skyline sebijik, beg guess, iphone, ;)
Saya taw awk mesti baca blog sy kan..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...