Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

meine Freunde

28 Feb 2011

moni sakit..............=(

hati saya sayu
sedih melihat keadaan moni..
moni dah x sihat mcm dulu..
kesian tgk moni x layan bawak perut dia yg memboyot
kesian moni, dia sesak nafas
mata moni berair
mulut moni selalu ternganga untuk bernafas

saya x sanggup lihat moni
saya tak tahu apa harus saya buat
saya nk hantar moni ke klinik
tp xde klinik terdekat..
lastly, sy suap air kelapa
mana tau if moni mabuk or keracunan..

please ....please..please
i really need veterinar
please help moni..


p/s: ya allah kau sembuhkan lah moni..sesungguhnya aku amat sayang padanya..

26 Feb 2011

am i happy?

supposely hari ni, sy study ethics
esok quiz..
but don't know why, i'm  not in mood..
AGAIN???
teruk kan...
my friend mintak sy upload note ethics
hurm sorry la..now xde mood
insyaallah la kalau sy buat mlm2 nanti..

got a friend request from somebody
quite interesting
i found "gorgeous pic"
honestly, that pic does not make me angry
but the reason behind the pic..
OMG i really need to cold down..

sometimes i just wonder..
am i really happy?
are you happy with me?
boleh ke bahagia?
tp knp skrg dah x segembira dulu?????

maybe i'm not the best.,,
maybe i'm not satisfy you..
maybe i love u too much..
you're free to decide..



silence does not give any answer....

p/s: merapu je time sedih..=(
mum buy me new shoes..=) (nk bodek suh balik rumah la tu)





25 Feb 2011

YDP pencen!!

mesti korang pelik dengan topic sy ni..
meh nk kenalkan..
siapakah jejaka YDP pencen yg dimaksudkan...

jeng..jeng..jeng..


inilah dia saudara UMAR NURFITRI
ex-YDP MPP UITM KEDAH 2010

apasal la sy sibuk sangat nk ckp pasal mamat ni..
sebab mamat ni best taw..
he's the most best good MPP i ever know
sangat berjiwa rakyat n baik..
2 sebab knp hari ni sy terlintas nk ckp pasal dia..

1)i'm happy that he will join our dinner on 17th MAC
before this sy agak2 la terkilan krn x dpt mengubah tarikh utk make sure si Umar ni dtg dinner
but at last he ready to be with us and lupakan hasrat ke Langkawi
thank you so much Umar!!
Penting sangat ke Umar ni sampai nk sangat dia dtg?
THE ANSWER IS ABSOLUTELY YES, YES AND YES..
disamping hensem (bodek sket), suara Umar ni best ok!!
kepada komposer2 kat luar sana,
singgah la ke blog Jantankeparat.com
tgk mcm mana dia perform..
baek punya..
Umar:nanti perform lagu gempak taw..i'm waiting..

2)i'm little bit sad..UITM kedah losing such a nice MPP
this year last sem dia..mean pasni he will leave us..
sedih taw..i lost my idol..
idol kot UMar ni (every sem dekan k)
slps pilihanraya hari tu, we got new MPP
really hope that Shalik can be as kind as UMar..


p/s:sorry umar i stalk ur profile..this is from my heart and at the same time nk tolong mengkomersialkan nama UMar (perlu ke??)huhu..
all the best UMAR..seriously, many people will miss u soon..=(

movie time....

memandangkan this week my schedule not too pack,
i'm deciding to watch movies...
start from 6 pm..i just watch movies..
this among the movies i watch..=)
really love this story..lots of sense of humour..apa yg budak2 ckp jadi and apa yg adam sandler ckp x jadi..

citer ni jugak quite ok..i'm one of the fan of Fara Fauzana..3/5 kot rating i bleh bagi..

This story my baby syg yg suggest for me to watch..sangat menarik yg mana the hero ada ability untuk mencium bau yg sangat hebat..dia obses sangat nk hasilkan perfume yang mana dia dapati bau yg wangi tu dtgnya dari wanita..he kills many of them..dan dia berjaya hasilkan bau yang sangat wangi sampaikan org yg terhidu boleh jadi gila n suka dia sangat2..perfume dia sangat2 powerful..lagi hebat dari kuasa duit..but lastly he died sebab of the perfume gak..nk taw lebih, tgk sendiri..

among all movies i watch, i paling suka cerita ni..even banyak element 18sx but i more focus on their love stories..how we should trust our partners, handle with stress and many more..i sangat2 suka wedding dress yg heroin pakai time her wedding(yg masa kawen x jadi tu)..totally adorable...and one more thing,,the bag LV yg dia bg kat assistant dia..

baby: i nk jugak beg tu blh??hhehe

this story make me adore on technology..sangat2 suka kereta warna kelabu (one of the transformer change to that car) dlm cerita ni..


MEMANDANGKAN EXCITED SANGAT NK TENGOK MOVIE..
I POST KAT MY FACEBOOK "PLEASE GIVE ME TIME TO REWARD MYSELF"
I REALLY NEED THIS REST..
BUT IT IS FAIL..=(
BANYAK BETUL GANGGUAN..
MY SENIOR CALL REGARDING ISSUE WITH MY PROJECT
MY CLASSMATE ASK TO GO TO HER HOUSE (I X PEGI PUN)
MY GROUP MEMBERS COME AND  ASK ME TO COMPLETE THE ASSIGNMENT..
P/S:PLEASE DON'T DISTURB MY TIME TO APPRECIATE MYSELF..I REALLY NEED THIS REST...=(

23 Feb 2011

ACC 216- INTERMEDIATE COST ACCOUNTING

salah seorang kawan saya minta saya tolong ajarkan dia subjek ni
subjek ni saya dah ambil sem lepas
alhamdulillah rasanya hampir satu kelas dapat A
masalahnya sekarang saya tak berapa yakin..
but, i'll try my level best to help you...

kesian kawan saya tu sebab saya tiada kelapangan  waktu untuk mengajarnya
malam ni saya ada kelas german 
dan malangnya testnya berlangsung esok
papepun i wish u good luck..

PROCESS COSTING-a form of operation costing whereby costs are arranged to process/operations and average over unit produces.

dalam topik process costing ni ,ada beberapa perkara perlu dititikberatkan:
-make sure you know that the process is in which stage (process 1,2 or 3-biasanya soalan dah bagi)
-direct material(berapa unit dan berapa harga seunit)
-direct labour(bilangan jam dan berapa harga setiap jam)
-direct expanses( berapa perbelanjaan yg digunakan -biasanya dah bagi)
-output (refer to berapa unit yg lastly dia produce)

cara pengiraan( pastikan buat dalam bentuk table (belah kiri dan belah kanan)
sebelah kiri
-direct material
-direct labour
-direct expanses
-Overhead (cara nak kira overhead biasanya diberitahu dalam soalan contohnya: RM20250 is to be absorbed into each process based on direct labour hours rate.Pastikan anda melihat direct labour hour rate di setiap process 1,2 dan 3 untuk mendapat nilai overhead.

sebelah kanan
-process seterusnya
-normal loss (berkait dengan expected loss, biasanya soalan bg..contohnya in process 1 expected loss 2% of input) jadi kena kira berapa unit..untuk part Cost Per Unit (CPU) adalah nilah scrap value
-balance kan akaun untuk mendapat abnormal loss or abnormal gain

abnormal loss berada disebelah kanan dan abnormal gain berada di sebelah kiri..

*kadangkala soalan ada bertanya mengenai maksud abnormal loss dan abnormal gain..pastikan paham makna

p/s: sorry sy tak sempat untuk menulis mengenai contract costing..perlu bersiap untuk ke kelas german..=(



20 Feb 2011

pre basic day

sy sangat2 penat that day, just look at my face
cuba bergembira dengan rakan2 biarpun dlm hati kecewa dgn penyertaan yg kurang
19/2/2011..prebasic day..
giler2 penat hari tu

mcm2 masalah terjadi

dtg je pagi2 student x datang
at that time lecturer dah sampai
sampai our coordinator balik sebab bosan
i damp disappointed with the scenario
we don't know what's wrong with the participation
banner and poster dah naik seminggu lebih awal
x cukuo dengan msj kepada classrep, we do post event at facebook
still student x dtg..=(
bilangan yg dtg menghampakan

masuk je tengah hari we have prob with the caterer..
sangat2 membakar hati
not only 30 minutes late but 2 and half hour late
supposely makanan sampai kol 12
but nearly 3 pm makanan baru nk sampai
at that time, student sumer dah balik
only commitee yg tinggal
kami malu sangat2 dengan lecturer and their family
poor them..mereka tunggu sampai last2 mereka pun give up
kami x dpt halang coz their kids still small
bdk2 mana tahan lapar

isu caterer tu sangat2 mencacatkan program kami
we call him 30 minutes before 12 pm, and he said makanan is otw
tunggu punya tunggu makanan sampai dkt pukul 3 baru sampai
what the hell...sape nk lunch kol 3 weh???
memang x de pemikiran langsung caterer tu
dah la lambat, makanan plak mcm bagi mkn kat kucing
mentah, sikit n langsung x sedap..
cara hidang tunggang langgang
kami sangat2 kecewa
they said they send 150..
supposely they send 200
but bila kita kira only 115
katerer tu memang banyak problem 

sampai2 dia ckp just talk to the mediator..
tp ptg tu keep calling our penasihat 
merayu2 nk dapatkan kontrak makanan on 26/2
alasannya mereka dah beli barang2 kering utk 26/2
they also said that this is their first time being a caterer
they have limited staff
that's why they late..

tp bg sy, kami x kan ambik risiko
event 26/2 skrg dah beli makanan
biaq betul caterer ni,
MESTI MAKANAN KO X BERKUALITI OK...
dahla lambat,nasi mentah, masak x sedap, x cukup...
do you think we should give them a second chance
I'M TOTALLY SAID NO!
you ruin your first impression
that's your problem 

p/s: that event sangat2 spoil kan majlis kami and kami sebagai commitee baru sangat2 dukacita..dengan penyertaan pelajar yang kurang dan  tiada sokongan untuk kami menghadapi masalah. Mostly, mereka hanya kritik padahal that's not beyond our control...

14 Feb 2011

SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL

maulidur rasul bermaksud kelahiran Rasul
Rasul Junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W dilahirkan pada 12 rabiulawal tahun Gajah
baginda merupakan rasul terakhir yang diutuskan oleh Allah S.w.t

bersama-samalah kita menyambut sambutan yang amat bermakna ini dengan memperbanyakkan selawat keatas junjungan besar Nabi Muhammad S..A.W
mudah-mudahan kita tergolong dalam kalangan umatnya yang mendapat syafaat..


p/s:maulidur rasul V valentine day.(berfikirlah secara rasional sebelum menyambutnya)

13 Feb 2011

3/5



punyalah confident jawap kuiz OB
result only 3/5
sangat2 x puas hati..
ingatkan dapat la 4 keatas
sedih la...
demote la gni..

movie review plak en mie banyak komen
hurm bertambah la keje sy
he's so particular
katanya "kamu nk kurang markah sekarang or effect kamu nanti keje?"
thanks en.mie...
skrg time blaja, biasalah buat salah..
time keje nanti insyaallah i'll be the best..
=)

p/s:mood sangat2 ceria bila madam azlyn ckp my movie review ethics is awesome..=)
but stress bila x jumpa article yg en.adnan mintak..
LOCAL GOVERNMENT REFORM IN MALAYSIA BY G.SHABBIR CHEEMA AND S.AHMAD HUSSEIN..

sesape leh dpatkan article ni utk sy x??

Organizational Behaviour Chapter 1 to 5

ni yg sy leh summarize..
korang sumer tolang la doakan sy untuk kuiz esok ek
esok 13/2/2011 sy ada kuiz OB..

TOPIC 1 (TOPIK NI BANYAK INTRO..AGAK OK LA)
meaning of OB:study of what people think, feel and do in an organization

OB trends: globalization (eg dunia tiada sempadan), 
                 changing workforce(eg skrg ramai perempuan de lelaki),
                 employment relationship( eg dulu takut sgt ngan bos, skrg x n kerja part time),
                 virtual work(eg telecommuting dll),
                 value & ethics defined( ethics tu pasal morality,right or wrong)

OB anchors: multidisciplinary anchor (OB kena ada byk knowledge), 
                    systematic anchor (ikut susunan)
                    contigency anchor (taw akibat setiap situasi)
                    multiple level anchor (OB ni banyak level, individu, team n organization)
                   open system anchor ( kena ada system- ada input and output)

TOPIC 2 (BANYAK GILER THEORY NAK HAFAL KAT TOPIK NI)
MARS model- m=motivation
                        a=ability
                        r=role perception
                        s=situational factors
                 eg:sorang salesman yg bersungguh-sungguh (motivation), yg paham tugas dia (role perception) dan                      
                 ada cukup resource (situational factor) takkan berjaya kalau xde skill (ability)

5 type individual behaviour (discuss pasal 5 jenis perangai org dlm organisasi)
1)Task performance (matlamat halalkan cara, janji dpt pe dia nk)
2)counter-productive (jenis ni rajin x bertempat,sibuk ngan MLM or sbgnya)
3)organizational citizenship (suka tlg org, bg 1, 10 dia buat)
4) joining/staying organization( nk stay je ngan company)
5)maintaining work attendance (keje ikut masa/peraturan)

Values by HOFSTEDE
1)individualism v collectivism
2)power distance
3) uncertainty avoidance
4)achievement v nucturing
5) long term v short term orientation

3 ethical principle-utilitarianism,individual right, n distributive justice

Big Five Model (CANOE)
Conscientiousness
Agreeableness
Neuroticism
Openness to experience
Extroversion

Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)-ni plak pasal perlawanan indentiti
extroversion - introversion
sensing - intuition
thinking -  feeling
judging - perceiving

Holland Six Type of Personality
Realistic
Investigative
Artistic
Social
Enterprising
Conventional

TOPIC 3( TOPIK NI PUN BANYAK GAK )
Perception- Process of selecting or interpreting information in order to make sense of the world around us

perceptual process=environment-5 sense-selective attention-organization and interpretation-behaviour

social identity= categorization, homogenization, differentiation

stereotyping-assigning people trait based on their membership in society

attribution process: process of deciding the observe behavior caused by individual or environment

2 attribution error-fundamental attribute n self-serving bias

Johari Window-open area( org taw, kita taw)
                        blind area(org taw,kita x taw)
                        hidden area(kita taw, org x taw)
                        unknown area(kita x taw, org x taw)

A-B-C model of behavior modification
             a=antecedent
             b=behavior
             c=consequences

3 features of social learning theory( behavioral modelling, learning behavior consequences, self-enforcement)

Kolb's Experiental Learning Model=Experience, observe, concept, experiment

TOPIC 4 (TOPIK NI BEST SKIT..MCM BLAJA PSYCHOLOGY)
emotion=physiological experienced toward object etc
attitude=cluster of belief toward people etc
believe=perceived fact
feeling=our evaluation on something
behavioral intention=our motivation toward something

attitudes vs emotion
judgment    v   experiences
rational      v    based on awareness of senses
stable       v     lasting minutes

Emotional labor=the effort,planning and control needed to express organizationally desired emotion during interpersonal transaction(eg deejay kena selalu kedengaran happy)

Emotional Intelligence-ability to perceive and express emotion and regulate emotion in oneself and others

model of emotional intelligence
relationship management(highest)
social awareness
self-management
self-awareness(lowest)

respond to dissatisfaction (E-V-L-N)
e=exit
v=voice up
l=loyalty
n=neglect

TOPIC 5 (PASAL MOTIVATION)
motivation is the forces within a person that affects his/her direction, and persistence of voluntary behavior

challenge-revised employment relationship
              -flatter organization
              -changing workforce

Maslow's  need hierarchy theory
physiological(keperluan asas)
safety
social need (need to love, attraction)
self-esteem(recognition from others)
self-actualization(realization of one's potential

ERG theory (derived from MAslow)
E=existence
R=Relatedness
G=growth

4 drive theory
drive to acquire(nk dptkan sesuatu)
drive to bond (nk ada hubungan)
drive to learn(rasa ingin tahu)
drive to defense(hanya bila nk protect diri)

McLelland Need Theory
Need to achievement
Need to affiliation
need to power

expectancy theory( effort is direct toward behavior that people believe lead to desired outcome)

Expactancy Model Theory

effort  -  performance   -behavior(outcome)

E to P
P to O
Outcome valence(satisfaction or dissatisfaction)

Organizational Justice-Distributive justice(gaji kena sama)
                               -procedural justice(prosedur kena adil)

equity theory=theory that explain how people develop perception of fairness in distribution of resources
                    =overreward or underreward


p/s:ni hanyalah pandangan sy..sy bukanya master student or professor..tujuan nota ini ditulis hanya utk mengukuhkan ingatan sy dan sekiranya berguna, boleh membantu pembaca.pembacaan sendiri daripada pembaca utk mengetahui dengan lebih lanjut adalah sangat2 digalakkan..=)

wish me luck..










11 Feb 2011

tolong ingatkan aku....

sekejap tadi baru mendapat panggilan telefon
panggilan yang pernah didengar
namun entah kenapa sukar di praktikkan
panggilan yang banyak menyedarkan saya

pemanggil merupakan insan yg telah lama kenal dengan saya
he's among my bff
like a brother to me
always give me advice..

jujur sy memberitahunya yg sy sangat2 bercelaru
terlalu banyak benda yang nk difikirkan
sy tak tenteram
dia menyoal "solat kamu bagaimana?"
terus saya tersentap...
adakah selama ini ALLAH menerima solatku??

katanya, ALLAH berfirman, solat itu tiang agama
solat mampu mencegah diri melakukan kemungkaran
namun mengapa kita masih lagi lihat org yg solat namun masih berbuat maksiat??
solat namun berjudi, berzina dan sebagainya??
Adakah ALLAH s.w.t itu menipu??

Astagrifullah hal hazim..
Ya Allah betapa kerdilnya aku..
bagaimana solat kita??sudahkah kita melaksanakannya dengan betul??
penuh kusyuk kah?penuh sifat tawadukkah?
layakkah kita untuk mempersoalkan firman ALLAH apabila kita tidak melakukan perintahnya sebetulnya..

Panggilan terbabit sangat2 menyedarkan saya..
mungkin benar katanya
mengapa saya masih x tenteram biarpun saya solat?
sesungguhnya saya akui, mungkin solat saya tidak sempurna..
tidak kusyuk lantaran banyak memikirkan duniawi..


adakah solatku sempurna??

ya allah,ampunkan aku diatas kealpaan ku terhadap nikmatmu..
BAGAIMANAKAH DENGAN ANDA??APAKAH SOLAT ANDA TELAH DILAKUKAN DENGAN SEMPURNA??


p/s: thanks to Mohd Hazwan Fadzil kerana memberikan nasihat yang sangat2 sy akui kebenarannya..doakanlah saya..i'm sorry sebab lama tidak berhubung dengan anda..sememangnya saya ingat anda belayar dan tidak dapat dihubungi..TOLONG INGATKAN AKU diatas kealpaan ku...


10 Feb 2011

mereka bersamaku

Ni Shikin..She's a very good friend of mine.Pelajar Office Management di UiTM Perak..Sangat penyabar dan lembut orangnya.Dialah yang selalu nasihatkan sy dan memahami sikap sy.Selalu bersama sy walau sepahit mana kesedihan saya tanggung..sampai accident pun sama2..nyaris mati bersama-sama pada 18 April 2010.Kenangan yang paling takkan kami lupakan

Nadiah Shakira Harith.Pelajar Universiti Putra Malaysia.Orangnya juga lembut namun tegas. FIrst kenal masa kami sama2 buat lesen kerete selepas SPM. Terus rapat sampai skrg. 

Siti Asmaa' Ismail. Dia merupakan kawan yang sangat setia. Kami kawan semenjak dari tingkatan 2 sehinggalah sekarang. Sekarang dia di UNIMAP.banyak kenangan pahit manis kami lalui bersama2.tak lupa juga dengan saudari Izyan Syamimi.  SA ISWAZA gabungan nama kami.

Cik dayah or eton dayah ni juga seorang kawan yang hebat. Pengalaman hitam yang pernah dialaminya menjadikan kami lebih rapat dan memahami.Biarpun perkenalan kami singkat, hanya semasa saya di UITM Shah Alam( Kami sekelas), namun sampai sekarang,she's still behind my back..Dia banyak menolong saya.

Inilah cik Izyan Syamimi Kamaruddin..Orangnya renek namun comel and manja. Bersama-sama SIti Asmaa' , kami saling tolong-menolong. Skrg dia bersama2 Siti Asmaa' di UNIMAP..tinggal la saya seorang terpisah dari group...

My best roomate ever.. Shila Fuzei dan Khadijah. Shila or Kak long ni lembut orangnya..Teringat zaman kami sebilik yg mana Khadijah dan saya suka usik rambut Kak Long..Among three of us, she's the only one that able proceed in Law field. Penuntut Sarjana Muda Undang-Undang UKM.
Yg paling sweet Khadijah. She kind of kasar but actually have soft heart.Cakap je apa masalah kat dia, sure dia akan bantu biarpun kekadang menyusahkan diri dia. Still at UITM Shah Alam but ambik bidang perhotelan..

Nor Amilan..He's among my BFF which the only guy. Penuntut jurursan kejuruteraan UITM shah ALam ni orangnya sangat mengambil berat. Disamping mulutnya yang laser, dia sebenarnya sangat lucu dan mudah dibawa berbincang. Miss him a lot. Skrg kami agak jarang berhubung....=(

They among my best friend kat universiti. But all of them dah tinggalkan saya sorang-sorang kat Merbok ni..Ayu dan  Aizat sama-sama berpindah ke UITM Shah ALam, Bella ke Universiti Darul Iman dan RIzal ke Maktab Perguruan Kota Bharu. Diawal zaman universiti, merekalah yang banyak bersama saya. Saya sangat2 rindukan mereka.Skrg kami pun jarang berhubung lantaran sibuk dengan urusan masing2.teringat yang kami selalu hang out sama2.Sejak ketiadaan mereka, saya sangat2 jarang hangout lagi..=(


MY CLASSMATES

inilah kawan2 sekelas dengan saya..Pelajar-pelajar Sarjana Muda Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi. Shalik, Khairie dan Azri merupakan "trio" yang rapat dengan saya. Adlyia plak seorang kawan yang manja dan banyak membantu saya mengambil keputusan dengan pengalaman hidupnya(lbh2 ag bab cintun..hehhe)
Jannah dan Hanim serumah dengan saya
kak g, jue,dayang dan Isfa plak jiran kami
Tak lupa jugak pada hidayu haron, sarah azidin, diana rosli, sumayyah, aishah, syu, nad,zati, mia,shima, nana, secretoo, ekin, kecik n guys group jame,aril,nazril,zihir dan shahril

SEK.KEB KELAWEH (1997-2000) MEMBERS

my old buddies semenjak darjah 1..masih ingat lagi kenangan mereka konvoi ramai2 datang beraya di rumah saya,,thanks guys.. i really appreciate that..credit to: peja, pok nik, pije,abe long, rasul, sapuan, judin dan zaki..

SEK KEB PULAI CHONDONG (2001-2002) MEMBERS

Ni kenangan kami reunion di Jeram Linang. Credit too Zulhilman Asri coz  ajak organize event ni..thanks too dayah, jannah, muiz, amir


p/s: hargailah rakan-rakan anda.. sahabat yang baik sukar di cari ganti...

isu saman blogger

sy terbaca isu ni dari blog yg sy ikut..
seorang blogger disaman sampai RM 6 juta oleh sebuah restoren
isunya kerana bagi bad review regarding that restoren

cuak dengar khabar tu
maklumlah sebagai blogger, disinilah tempat kami mencurah pendapat
mana hak dan kebebasan bersuara jika hal ini pun disekat
pembaca-pembaca sekalian seharusnya sedar yang blog tempat curahan pendapat
ini hanya pendapat, jadi terpulang pembaca nak percaya atau x..

pada saya, blogger terbabit tidak patut disaman
dia hanya bagi pandangan dia
sepatutnya pembaca ada inisiatif sendiri untuk sama2 memikirkan cadangan dia
bukan hanya ikut membabi buta
so, dia nk cakap apa pun,
tiada siapa patut rasa terancam..


p/s::rasa mcm takut plak nk meluahkan pendapat kalau dah mcm ni..

9 Feb 2011

gelagatnya menceriakan saya

jom berkenalan dengan kesayangan sy..
nama dia moni..
sy bela moni dari kecik
sekarang dia sudah besar..
suka tengok gelagat dia
gelagat dia yang nakal membuatkan rumah 35c tidak sunyi
suara hanim yang marah moni masuk bilik
nabila yang tak tahan dengan moni yang suka masuk almari dia
jannah yang dah banyak mengalami kerosakan harta benda spt earphone 
fasha yang menjerit tiap2 kali moni panjat almari dia..
moni meriuhkan rumah kami..

comelnya moni masa kecik..moni nakal sangat..selalu hilang

macam nilah moni kalau tido..terbongkang 

moni lena dengan bunny

time tido innocent sangat

org menaip mula lah dia nk sibuk

comeynya dia tido

p/s: sekarang moni dah bunting..dah x aktif macam kecik2 dulu..=(

perasan itu perlu

dalam sibuk2 menguruskan urusan seharian,
sempat jugak saya melihat balik gambar-gambar lama saya..
lebih-lebih lagi zaman belajar Asasi Undang-Undang
Banyak sangat kenangan yang timbul..

Jujurnya..miss that memories...

Kenangan jadi model..huhuhu
Di Jeti Semeling



Ni masa dinner Pre Law Shah ALam, April 2009



Shopping di Times Square

8 Feb 2011

tertanya-tanya

Semenjak dua menjak ni sy terfikir sesuatu..
knp sy suka sangat baca blog kekasih khairul fahmi
ala blog jejari runcing tu!!!
penyibukkah aku??buzy body kah?
huhuhuh




bila difikirkan balik,
sy pun x faham..
mungkin saya terlalu suka mendengar cerita2 yang dia sampaikan
credit to you Elia..
kamu pandai menarik minat membaca..


walau apapun sy sedar sesuatu..
manusia dilahirkan dengan perasaan minat..
lebih2 lagi perkara yg mereka impikan 
dan juga berkaitan dengan life diaorg
dengan itu perasaan minat dpat dipupuk




P/s:mudah-mudahan minat belajar pun  dpt dipupuk ek wawa..

7 Feb 2011

thing to do

banyak nya benda nk buat...


ETHICS;movie review, assignment pacifism and war, prepare for test and quiz, arrange for talk on 17/3


OB: individual assignment appreciative inquiry, movie review, group assignment, past year,test chapter 2,4,5,6&8,quiz chapter 1-5


LG:find article administrative modernization by ahmad atory n the decline of elective local government in malaysia by paul tennant, get FC and LG Act, get references book, prepare for quiz and test


CSC: group assignment, test 10/2/2011


Public Policy: educational policy, past year, test and quiz


BASIC : prepare certificate...


p/s:exhausted...

6 Feb 2011

ragam...

semasa pulang cuti semester yang lalu
saya berpeluang untuk menonton perlawanan bola
perlawanan antara Kelantan V Terengganu
Keputusannya agak menghampakan yg mana seri 1-1


diawal match sudah penonton sudah diberitahu..
mereka diminta untuk menjaga imej negeri
memandangkan telah dikenakan denda oleh FAM lantaran gelagat penyokong pasukan di perlawanan lepas
yang x sedap didengarnya ialah
sejurus selepas announcement tersebut adalah suara sumbang seorang pakcik sebelah sy menjawap..


"ala, kerajaan da banyak sangat makan duit rakyat..bayar jelah"


berdesing telinga sy mendengar tuduhan membabi buta tu..
apa bukti?setakat dengar dari mulut or khabar angin itu bukan bukti kukuh..
sedarkah pakcik yg duit itulah yg digunakan utk menyekolahkan anak2 pakcik
nk bayar bil elektrik, kemudahan2 negeri dan banyak lagi..
pakcik ke yg labur berjuta2 tu???????


habis cerita pakcik tu,
ada kisah mamat2 gangster plak..
mamat2 ni x puas hati dengan satu kapel yg duduk di blakang sy
mula2 di usik dengan kata2 sahaja
bila tidak diendah, mereka mula menyentuh abg tu..
kata mereka...


"eleh,mentang2 ko ada awek, jadi baik la mlm ni?? x yah poyo la"


sy tabik dgn kapel terbabit
mereka x melawan..
biarpun mamat2 gangster tu dah melanggar abg tu..
last2 mereka blah je..
terkebil2 gangster2 yg bg sy agak kurang ajar..


abg2 gangster sekalian..
apa salah abg tu yg kalian nk usik dia
dia xde pun tegur korang
stakat duduk dengan awek tgk bola( sure ke awek dia?)
entah2 wanita yg disebelah adalah isteri, adik mahupun kakak dia..
selagi mereka x berbuat perkara terlarang (peluk2 ke,cium ke)
apa salah nya mereka menonton bola?
ada larangan  ke dlm islam utk wanita menonton bola??
ada larangan ke utk isteri menemani suami kemana2 pun????


jgnlah disebabkan nk tunjuk yg kononnya kita ni baik,
kita buat lagak depan org..
mentang2 time tu takde perempuan dengan anda,
adakah bermakna anda tu x berdosa??baik???innocent??


insaflah..jgn cpt buruk sangka..
alangkah besarnya kesalahan anda sekiranya wanita disebelahnya adalah isterinya
yg niatnya hanya untuk menemani suami
menggembirakan suaminya memandangkan bola kesukaan suaminya...
disebabkan anda, mungkin pasangan terbabit sedang bergaduh..
isteri tidak lagi ingin menemani suaminya.
suami pula mula merasakan isteri x memahami..
ANDA PENYEBAB RUMAHTANGGA MEREKA GOYAH!!!!
sanggupkah anda memikul beban dosa tu??




p/s:jgnlah buruk sangka terhadap org lain memandangkan diri kita dah buruk..jgn ingat org lain sama seperti kita.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...